Informationskanaler

Work in progress.

E-post

Det finns få saker som kåreniterna älskar lika mycket som att förväntas läsa e-post som kommer till deras @abo.fi-adresser.[1] Den driftige informationsansvarige utnyttjar detta faktum till max.

En egen mejlinglista

Studentkårens nyhetsbrev

Studentkåren skickar ut ett nyhetsbrev till alla studerande, i regel varje måndag under terminerna.[2] Mejlet skickas ut till listan "studerande" som modereras av ÅA:s personal.

Specialföreningar får gärna sätta med info om sin verksamhet och evenemang i ÅAS nyhetsbrev, speciellt om det är frågan om någonting som riktar sig till en vidare krets än den egna.

Sociala medier

- facebook

- twitter

- instagram

- jodel?

- snapchat

En egen hemsida?

- IT-tjänster för specialföreningar

www.studentkaren.fi & www.abo.fi

Det går bra att utnyttja nättrafiken till andras webbsidor för egna syften. Många besöker dagligen ÅAS och ÅA:s nätsidor i jakt på information de aldrig kommer att hitta. I misstag kan de få syn på någon specialförenings propaganda.

Händelsekalender

Både ÅAS och ÅA har händelsekalendrar på sina respektive nätsidor och det är helt möjligt för specialföreningarna att få in sina evenemang på dem bara rätt personer blir kontaktade, och på så vis nån en lite större publik.

ÅAS informatör[3] sköter om www.studentkaren.fi. Om en förening vill ha upp info om sina evenemang på www.abo.fi går det bra att direkt kontakta infowww@abo.fi.

Slider

Den som någon gång besökt www.studentkaren.fi har kanske noterat att uppe på sidan rör sig en animerad slider med diverse information och/eller reklam för kommande evenemang. Det är också möjligt för en specialförening att få sin propaganda tapetserad där, med eller utan trevliga animationer.

En hugad specialförening kan i sådana fall ta kontakt med ÅAS informatör[3] med sitt önskemål och förse nämnda person med grafiskt material och grundläggande info om vad det rör sig om. Sätt också gärna med en länk, så kan slidern vidarebefodra till rätt ställe.

guide.abo.fi

I början av september 2015 togs ÅA:s nya app ibruk. Den nya appen är en s.k. webb-app som fungerar i alla smartmobiler och andra grunkor oberoende av vilket operativsystem de använder. Så länge mobilen har en webbläsare borde det hela fungera lika bra på en Android, iOS, Windows eller någon mer exotiskt mobil.

guide.abo.fi hämtar sin information automatiskt från olika källor, och det går alltså inte att sätta information in dit direkt. Bland annat från ÅAS rss-flöde, några olika specialföreningsbloggar och från händelsekalendern på www.abo.fi.

De stora informationsskärmar som finns tillgängliga på akademiområdet[4] visar guide.abo.fi.

Referenser

  1. Tveksamt. Osäker källa.
  2. www.studentkaren.fi/nyhetsbrev
  3. 3,0 3,1 http://www.studentkaren.fi/organ/personalen/#Informator
  4. Åtminstone i ASA, november 2015