STUDENTKÅRENS BOSTÄDER

Studentkåren förvaltar flera bostäder i Åbo. Studentboendet Tavasthem är efterfrågat bland studerande, men studentkåren har även ett tjugotal lägenheter runt om i Åbo. Alla våra bostäder finns i närheten av Åbo torg och campusområdena.

TAVASTHEMS STUDENTBOSTÄDER

Studenternas eget hus

Studentboendet Tavasthem är studenternas egna hem i centrala Åbo. Tavasthem finns i Kårhuset, bara ett stenkast från både Åbo Akademis campus och stadens bästa restauranger och butiker.

Tavasthem renoverades grundligt 2017 och består av 44 uppdaterade bostäder där modern funktionalitet och arkitekt Erik Bryggmans signaturstil existerar sida vid sida. På Tavasthem kan du välja mellan din egna lugn och ro i din bostad eller att hitta på något tillsammans med de andra hyresgästerna och delta i den fina gemenskapen.

Ettorna på Tavasthem är ca. 16 m² och tvåorna ca. 32 m². De flesta ettorna har egen WC och kylskåp samt plats för mikrovågsugn. Några av tvåorna har också egen dusch och spis. Utöver detta har alla tillgång till de fullt utrustade gemensamma köken, duschutrymmen samt tvättstuga. I huset finns dessutom bland annat: gym, lunchrestaurang, kosmetolog, evenemangslokaler och den populära restaurangen Linna Burgers. Därtill ingår det veckovisa gemensamma bastuturer och Wi-Fi i hyran.

Garantihyran är två månadshyror. Hyresavtalen görs för minimi tolv månader och gäller sedan tillsvidare. Om du har några frågor kan du alltid kontakta vår serviceexpert Markus på kansli@studentkaren.fi eller per telefon på 02 215 4650.

Husdjur är ej tillåtna på Tavasthem.

Etta

406,00per månad
  • +25 € energiavgift (el, vatten och internet) per person

Tvåa

605,00per månad
  • +25 € energiavgift (el, vatten och internet) per person
ANSÖK HÄR

LEDIGA BOSTÄDER I TAVASTHEM

Fråga efter lediga bostäder!

Är du redan hyresgäst?

Boendeguide för hyresgäster hittar du här [pdf].

Hyresgäst, har du hittat någon brist? Länk för felanmälning hittar du här.

Husets bastuturer:
Tisdagar herrar kl. 20-21, damer kl. 21-22. Din bostadsHID är aktiverad för ändamålet.

ÖVRIGA LEDIGA BOSTÄDER I ÅBO

Ledig tvåa från 1.10.21:

Österlånggatan 25 A B 38
2 rum + kokvrå + badrum + balkong 48,5kvm

Hyra 700e/månad
Mejla vd@studentkaren.fi för mer information

 

STUDENTBOENDE I VASA

I Vasa har Studiebostadsstiftelsen motsvarande verksamhet.

Studerar man i Vasa kan man även söka bostäder via Lärkan. Svenska Lärarhögskolans Bostadsstiftelse r.s. grundades år 1972. Stiftelsens främsta uppgift är att är att underlätta bostadssituationen för studerande och i främsta hand för sådana studerande som bedriver sina studier i svenskspråkiga utbildningsanstalter.