Studenter, våren är här!

Den 30 april 2022 arrangerar Åbo Akademis Studentkår det traditionsenliga valborgsfirandet på Vårdberget tillsammans med YLE, Brahe Djäknar och Florakören. Det traditionella fantåget inleder firandet på Vårdberget. Fantåget följs av körsång från Brahe Djäknar och Florakören samt tal och mösspåläggning kl.18 framåt.

Detta är en tradition som man inte sent vill missa. Ta med er student-, examens- eller teknologmössa och kom och fira Wappen på Vårdberget tillsammans med era vänner. Använd gärna hashtag #ÅboWapp22 på sociala medier.

Talet av styrelseordförande Veera Granroth och mösspåläggning sker kl. 18 framåt. Efter mösspåläggningen på Vårdberget är det dags att traska ner till Kåren. På Kåren är det sedan dags att traditionsenligt fortsätta firandet tillsammans med ÅAS och nationerna: Österbottniska Nationen, Åbolands Nation, Åländska Studentlaget, Nyländska Nationen & Östra Finlands Nation. En stor, vårig och studentikos fest utlovas till alla!

All information om Wappen både i Åbo och Vasa hittas på vår egna Wappen-webbplats www.wappen.fi! Där kommer också publiceras texter om hur Wappen traditionsenligt firas, eftersom vi inte kunnat göra det på några år.

Students, spring is here!

Welcome to participate in the traditional celebrations of the May Day, that the Student Union of Åbo Akademi University, together with Finnish public broadcaster YLE, arranges at Vårdberget in Åbo April 30 at 6–7 p.m. The event will include a parade of flags, choir singing from Brahe Djäknar and Florakören, and a speech by Veera Granroth, the Chair of the Board of the Student Union of Åbo Akademi University (ÅAS).

Welcome to the largest annual student event and use the hashtag #ÅboWapp22 in your social media to share the celebrations with others.

After the celebrations at Vårdberget it is time to walk down to Kåren to continue the party at the traditional May Day dinner, with ÅAS and the Nations: Österbottniska Nationen, Åbolands Nation, Åländska Studentlaget, Nyländska Nationen and Östra Finlands Nation. A big student party is promised to all!

All the information about May Day in both Åbo and Vasa can be found on our own webpage www.wappen.fi! Over there we will publish texts about how May Day is traditionally celebrated, since we have been unable to do it in a couple of years.