Wappen 2020 kommer i år att ordnas på distans

På grund av rådande läget ordnar ÅAS Wappen 2020 på distans. Vi vill påminna att det är viktigt att vi alla är ansvarsfulla och följer de direktiv som finns och inte ordnar stora sammankomster i dessa tider. Därför uppmanar vi även våra specialföreningar att hålla sig till alla direktiv.

Wappen 2020 på distans kommer att se ut som följande:

Tors 30.4

18.20 sänds ÅAS styrelseordförandes tal och wapphälsning via Facebook och Instagram live

18.30 börjar Yles Valborgssändning var den traditionella mösspåläggningen kommer att ske

19.30 hålls den tredje och sista deltävlingen i vår hemma ”Pub-Quiz” serie
ÅAS evenemangsutskott fortsätter med sin ”Pub-Quiz” serie. Den sista deltävlingen kommer att ha ”Nytt och aktuellt” som tema! Det kommer alltså att testas hur uppmärksam du har varit i dagsaktuliteterna under den senaste tiden.

Tävlingen sker via Zoom och frågorna kommer att presenteras i form av en Kahoot-frågesport, där varje fråga har ett rätt svar. Zoom länken kommer att komma upp på torsdag kväll kl. 18:00 och evenemanget kommer att börja redan 18:30, med lite mingel och prat.

Fre 1.5

Den första maj ordnar ÅAS en somekampanj för att se hur wappen ser ut i år i Svenskfinland! Ladda upp bilder på sociala medier (Instagram eller Facebook) från era hemma picknickar/ frukost/ brunch, tagga oss @aastudentkar och hashtagga #aastudentkar #distanswappen #wappicknick så delar vi era bilder på våra kanaler!

Håll utkik för kommande festligheter i Facebook

Delta i vårt Facebook-evenemang för att få den nyaste informationen om wappen! Evenemanget kommer även att fungera som en samlingsplats för föreningars distansvappevenemang.

Den traditionsenliga utgivningen av vapptidningen Errores kommer att skjutas upp. Vi kommer att hålla ett liknande utgivningstillfälle under gulnäbbarnas introduktionsvecka då det planeras att hållas ett wappen-liknande evenemang, så håll utkik för det!

The May Day festivities will be celebrated remotely

Due to the current situation The Student Union of ÅAU will organise all May Day festivities online. We would like to remind you that it is important that we all act responsibly and follow the instructions given by the authorities to avoid big gatherings of people. We therefore urge our student associations to follow these instructions and to not host any in-person events.

The remote celebration of May Day will consist of

Thurs 30 April:

6.20 p.m.: The chair of the Board at the Student Union of Åbo Akademi University will give his speech which will be broadcasted on Facebook and Instagram Live.

6.30 p.m.: We recommend our members to turn on YLE’s TV broadcast where the traditional student cap ceremony will take place.

7.30 p.m.: The third and final home ”Pub-Quiz” in Swedish will be held.

Fri 1 May:

During May Day the Student Union of Åbo Akademi University will arrange a social media campaign to find out who has arranged the best home picnic! Post a picture of your picnic brunch with the hashtags #aastudentkar, #distanswappen, or #wappicknick and tag us in the picture (@aastudentkar). We will later gather the pictures and post them to our social media.

Stay tuned about future festivities on Facebook

Join our Facebook event to get the newest information about the May Day festivities! The event will also be a place where student associations can post their own May Day events.

The annual release of our May Day magazine will be postponed. We are going to host the release during the freshmen’s introduction week next fall when a substitute May Day celebration is planned, stay tuned for more information regarding that!