Denna vecka var det full rulle i Vasa med många olika typer av evenemang. Allt från föreläsningar till livesändningar.

På tisdagen ordnas ”Academill i förändring”  som gav deltagarna färdigheter i hur man som enskild kårmedlem kan påverka på Åbo Akademi. Under evenemanget kom det också fram många bättringsförslag från deltagarna hur vi kan göra studiemiljön och utbildningen ännu bättre på Åbo Akademi i Vasa.

Under både tisdag och onsdag fick vi möjlighet att presentera studentkårens verksamhet till många studeranden mitt under deras föreläsningar. Ett av studentkårens många mål under detta år att komma närmare våra kårmedlemmar. Jag är övertygad om att våra presentationer gav många medstudenter värdefull ny information och samtidigt fick de se ansikten på vem de där som sitter i “den där kåren” verkligen är.

Följande dag var det dags igen. Då höll vi evenemanget ”Alla har rätt till ett givande studieliv”. På förmiddagen höll vi en pop-up i foajén och senare på dagen en tillställning i Havtornen. På tillställningen i Havtornen gick vi igenom teoretisk och praktisk kunskap hur man kan kan främja jämställdhet och jämlikhet, samt hur man hanterar taskiga situationer såsom trakasserier. Livliga diskussioner fördes om hur man kan göra fester och evenemang tillgängligare och mera inkluderande.

Evenemangen uppmärksammades även av Vasabladet som skrev en artikel om dem.

Inte nog med detta. På onsdagen hölls för första gången i studentkårens historia en livesändning från Vasa. Under direktsändningen på Instagram svarade vi på uppkomna frågor och kommentarer som hade lämnats in i studentkårens ros och ris låda vid studentexpeditionen i Vasa. Stay Tuned för fler direktsändningar från Åbo och Vasa!

Jag kan med all säkerhet påstå att jag, styrelsemedlem Jutta Maunula och studentkårens högskolepolitisk expert Petra Lindblad kan vara nöjda med vår insats i Vasa. Tack till alla som deltog i evenemangen!

Avslutningsvis vill vi önska alla våra medlemmar en glad och avkopplande påsk!

Jacob Storbjörk
Styrelsemedlem, Vasa
Åbo Akademis Studentkår