FSF:s öppningsseminarium

Styrelsen, generalsekreterare Helen och vår högskolepolitiska expert Petra har deltagit i Finlands Studentkårers Förbunds (FSF) öppningsseminarium som den här gången gick av stapeln i Åbo. Högskolevisionen och studenthälsans framtid efter landskaps- och vårdreformen lyftes upp som viktiga frågor för studerande. Seminariet lade också mycket fokus på både landskapsvalet, som sannolikt genomförs i slutet av oktober, och riksdagsvalet som borde hållas i april 2019. För att i dessa valj lyfta upp studerandes röst är det viktigt att arbetet börjar i tid och att alla Studentkårer skall ha möjligheten att säga sitt.

Alla deltagare fick delta i workshops inom sitt ansvarsområde där exempelvis Frida deltog i workshoppen om studenthälsans framtid medan Helmi deltog i en workshop om uppehållstillstånd för utländska studerande. Utöver det formella programmet deltog styrelsen även i mer informella tillställningar för att skapa kontakter mellan de olika studentkårerna exempelvis under middagen.

Så här refererades läget på den högskolepolitiska sektorn

Så här säger Helmi om läget inom högskolepolitiken: Det händer mycket reformer på en och samma gång just nu och fältet är kanske lite oroligt just därför. Reformerna drivs igenom med snabb tidtabell och därför är det extraviktigt att organisationer som FSF och studentkårerna är med och påverkar hur besluten kommer att se ut. Det kanske säger en del att FSF:s öppningsseminariebingo har en ruta med texten ”gråt ut din höpo-cynism på någons tröstande axel”.

Andreas kommenterar programmet: Jess äntligen yllätyskyykky!

Jonathan: Jag trodde de andra studentkårerna hade massor av specialföreningar men märkte att många har färre än vi “Vi har ganska många föreningar; åtta ämnesföreningar och 15 andra” sa endel andra studentkårer. ÅAS har ju kring 80 stycken!”

2018-10-09T10:18:13+00:009 februari, 2018|Categories: blogg|Tags: |