Ina Laakso är styrelseordförande 2018

Åbo Akademis Studentkårs fullmäktige valde på sitt konstituerande möte den 1 december ett nytt presidium och ny styrelse för studentkårens nästa verksamhetsår.

Till styrelseordförande för år 2018 valdes teologie kandidat Ina Laakso. ÅAS nya styrelseordförande har redan suttit ett år i kårstyrelsen som vice ordförande och ansvarig för evenemang och projekt. Laakso är född 1994 i Borgå och studerar teologi vid Fakulteten för humaniora, psykologi och teologi.

Till vice ordförande i styrelsen valdes Frida Sigfrids och som övriga medlemmar i styrelsen Helmi Andersson, Jutta Maunula, Jonathan Nyström, Andreas Reipsar och Jakob Storbjörk.

Nästa års styrelse är vald som en helhet och kommer inom sig att dela upp de olika posterna och ansvarsområdena på ett eget konstituerande möte som planeras hållas ännu på det här årets sida. Antalet medlemmar i styrelsen har också utökats till sju. Den nya styrelsen har medlemmar stationerade i Vasa, vilket saknades i år.

Till fullmäktigeordförande valdes Pontus Lindroos (De Rättvisa) som i år suttit som styrelseordförande. Till första vice ordförande valdes Meri Lindström (MK-listan) och till andra vice ordförande Sofia Jern (Liberala Studerande i Åbo).

2017-12-01T14:30:11+00:001 december, 2017|Categories: nyhet|