Studrepparna hälsar

Hälsningar från studentrepresentantgruppen i fakultetsrådet för fakulteten på humaniora, psykologi och teologi

Nu då ÅAS fullmäktige ska välja en ny suppleant i FHPT:s fakultetsråd tycker vi det är lämpligt att låta de som redan är med i studentrepresentantgruppen berätta lite om vem de är, vad uppdraget går ut på och vad skillnaden mellan ordinarie medlem och suppleant är. Efter sitt senaste rådsmöte skickade de som då var på plats, dvs. Ida-Maria, Karin och Felix följande bilder som jag tror vi kan tolka som att de trivs med att påverka och är ett gäng som glatt vill välkomna en ny person i teamet! Också Sabina och Rasmus har skickat in sina tankar kring vem som behövs för att göra fakulteten ännu bättre!

Ida-Maria, psykologi

Att vara studrep. gör att man kan påverka istället för att klaga. Är det nåt som är fel kan det ofta åtgärdas ganska lätt genom att själv vara aktiv, och att vara studrep i edtt organ ger en möjlighet att träffa andra studrep och också påverka mycket mer än bara t.ex. ens egen fakultet. Vi söker en ivrig person som ställer lika dumma frågor som vi, fakultetrådet är ett ypperligt ställe att börja sin ÅA karriär på

Bild på FHPT studentrepresentanter

Sabina, studerar teologi med religionsvetenskap som huvudämne

Jag har fått testa på att vara både ordinarie och suppleant i fakultetsrådet. Som ordinarie går man på de flesta möten och gör beslut men förarbetet är minst lika viktigt och det gör vi tillsammans med suppleanterna. Innan fakultetsrådsmöten träffas vi ofta i Arken och lunchar och diskuterar tillsammans det som kommer upp på mötet. Vi söker någon som komma med i vårt team och jobba för att göra vår fakultet ännu bättre! Kommunikationen mellan studeranden och fakultetsrådet hör också till suppleanternas uppgifter så om du känner att du vill förmedla studerandenas åsikter eller du känner någon som vill så här är din chans!

Bild på FHPT studentrepresentanter

Karin, religionsvetenskap

Som studrep I fakultetsrådet så får man vara med och bestämma om det mesta som händer på fakultetsnivå. Vi är med och besluter tex om budgeten, om anställningar, och får vara med och påverka olika saker som händer i fakulteten. Vi vill ha med dig som vågar fråga, ifrågasätta och som helt enkelt vill att vår fakultet ska bli ett ännu bättre ställe att studera! Man får ut mycket av att vara studrep; man förstår ÅA bättre, man lär sig nytt om både organisation och ledning, man lär känna både personal och andra studrepar och man får diskutera saker som känns viktiga för en.

Bild på FHPT studentrepresentanter

Rasmus, psykologi

Genom att vara studentrepresentant kan man utöver att påverka på ärenden i ens egna fakultet också få en bättre uppfattning om hur beslut fattas och vad eventuella problem kan bero på. Har några gånger funnit att vissa problem är mer nyanserade än vad man skulle annars tro. Som studentrepresentant jobbar man tillsammans med andra studeranden från andra ämnen och bakgrunder, så det är lärorikt att ställa upp!

Felix, psykologi

Vi söker dig som tillsammans med oss andra studentrepresentanter vill göra Åbo Akademi till en ännu bättre plats för alla våra studerande. Som studentrepresentanter bevakar vi att studerandenas bästa hörs och blir beaktat i de beslut som tas. Du får njuta av vårt lunchsällskap ca en gång i månaden och på möten lär du känna fakultetens personal, framtidsplaner och den organisationen som i bakgrunden möjliggör våra studier i vardagen. Om du är intresserad av att komma med eller annars vill förmedla dina frågor eller tankar så kan du gärna ta kontakt med någon av oss!

Intresserad? Läs mera här och hör av dig!

Petra Lindblad
Högskolepolitisk expert, ÅAS

2017-09-04T10:50:32+00:00 4 september, 2017|blogg|