Såsom varje år kommer ett stort antal nya studerande att flytta till Åbo i höst. Det lönar sig att ansöka om en bostad i tid. Det råder speciellt stor efterfrågan på ettor, både då det gäller Studentkårens (ÅAS) och Studentbystiftelsens (TYS) lägenheter, samt på privata marknaden.

Därför lönar det sig redan i ansökningsskedet meddela, att man är villig att ta emot vilken bostad som helst. Detta gäller speciellt TYS, som även har cellbostäder till förfogande. Det finns också den möjligheten att man tar emot en större lägenhet på privata marknaden, som man sen delar med andra. Då är chanserna att hitta en rätt förmånlig bostad med bra läge goda. Dessa bostäder har ofta vardagslyx såsom diskmaskin, tvättmaskin eller bastu. För att inte tala om alla pengar man sparar om man delar på möbler, elektronik, internet, el och då man kan laga mat gemensamt.

I september är köerna ofta som längst, men situationen brukar bli bättre senare på hösten då studerande flyttat in och avskrivit sig från köerna. Därför kan också en tillfällig bostad i början av hösten vara ett alternativ.

Var kan man söka om en bostad?
ÅAS har egna studentbostäder på Tavasthem. Det har ett centralt läge med tanke på campusområdet, studentrestaurangerna m.m. Se bilder och närmare beskrivning om bostäderna här. Kom ihåg även att följa med ÅAS övriga bostäder som hyrs ut med jämna mellanrum.

Studentbystiftelsen i Åbo (TYS) har förmånliga bostäder runt om i staden. All information finns samlat på deras webbplats.

Nyttiga länkar:
Åbo Akademis bostadssida
Studentbystiftelsen, TYS
TVT Asunnot

Hostel
Bed and Breakfast Tuure
Birgittasystrarna i Åbo
Hostel Borea
Hostel Linnasmäki
Värdhus Tapuli