Under påsken har kårkansliet varit stängt och denna vecka har gått ut på att komma igång igen, men inte har vi haft mindre att göra på grund av det! Det är nu ändå dags för sista styrelsepresentationen.

Oscar Karlsson, ansvarig för studenttraditioner & specialföreningar, är sist, men inte mist, i presentationsrundan.

Styrelsemedlem Oscar Karlsson

Styrelsemedlem Oscar Karlsson

Berätta lite om dig själv!

Hej jag heter Oscar Karlsson och är född i Åbo, har varit bosatt här sedan 2010 då jag återvände hit från nyland. Jag studerar vid handelshögskolan i Åbo sedan 2013. Som huvudämne har jag valt organisation& ledning. På fritiden sysslar jag med sport, segling och annat nyttigt. Jag har tidigare varit och är fortfarande aktiv inom Merkantila Klubben.

Berätta om din uppgift i styrelsen.

Min uppgift i styrelsen skiljer sig till en stor del från de andra posterna. Istället för att enbart sysselsätta mig med intressebevakning så är det jag som ordnar våra evenemang och upprätthåller kontakten till specialföreningarna.

Officiellt heter min styrelsepost studenttraditioner & specialföreningar vilket innebär en hel del ansvar för att upprätthålla gamla traditionsenliga evenemang som Wappen, dock tycker jag om kreativt tänkande och är därför öppen för att prova nya former av evenemang.

Vilka är dina hjärtefrågor i år?

I år kommer jag att se till att alla evenemang som ordnas blir så lyckade som möjligt. Det jag vill se mer av i år är möjligheten för alla specialföreningar att medverka i att ordna evenemang både med ÅAS och sinsemellan, så att alla kårmedlemmar har möjlighet att delta på så många evenemang som möjligt.

Hur ser året ut inom de internationella frågorna?

Som helhet kan jag konstatera att alla specialföreningar troligtvis har fullt upp med att ordna evenemang och annan aktivitet som gynnar medlemmarna. De svåra ekonomiska tiderna syns i studerandes vardag och därför är det mycket viktigt att alla studerande på Åbo Akademi håller samman och försöker skapa en ännu bättre stämning och gemenskap för att vardagen inte skall kännas tung. Genom att specialföreningar ordnar evenemang tillsammans, även med finskspråkiga föreningar uppnår vi garanterat en mycket mer trivsam miljö för alla.

Hur skulle du beskriva den nya styrelsen? Beskriv varje person med ett ord.

Anton – Verkställaren (Har alltid den slutgilltliga makten, inte pga position utan genom erfarenhet, lugn och verklighetsuppfattning)

Linda – Politisk (Åbo delens intresse och bevakare, insatt i sin post, socialt begåvad)

Jasmine – Engagerad (Ser till att exakt alla i också verkligheten blir rättvist behandlade, säger sin åsikt och är väldigt insatt i sin uppgift)

Ida – Lugn ( Vasas ”det fixar sig, ta det lugnt” har altting under kontroll och stressar inte i onödan)

Cecilia – Energisk (har alltid energi för att utföra sina uppgifter på bästa möjliga sätt och är väldigt sällan på dåligt humör, Vasas energikälla)

En hälsning till kåreniterna.

Då du undrar något eller har en idée att föreslå skall du komma ihåg att ta kontakt med oss, eftersom detta är enda vägen som informationen garanterat förmedlas till oss! Kom ihåg att delta på andra föreningars evenemang än den du alltid deltar på, inte för att det skulle vara fel men för att öppna nya perspektiv och för att träffa nya människor, ha en aktiv och händelsefull vår!

Fem korta:
Foppatofflor eller träskor?

Foppatofflor och yllesockor är definitivt den sexigaste kombinationen då natten varit lång och man vaknar i en gästhamn i segelbåten.

Vitchoklad eller mörkchoklad?

Vitchoklad är inte choklad, mörkchoklad är definitivt min favorit av dessa två.

Vilken låt lyssnar du på mest just nu?

Jag lyssnar på väldigt många låtar ungefär lika många gånger om dygnet.

Frack eller kostym?

Definitivt frack, eftersom detta är stiligare och används vid tillställningar som ofta är väldigt häftiga.

Vilken bok läser du just nu?

Just nu precis som alltid läser jag ingen bok, inte för att det inte skulle vara min hobby men för att jag hel enkelt alltid har något annat att göra. Är mer av en energisk typ som tycker om att träffa människor, och idrotta på min fritid.