Hej kära Kåreniter!

Det har blivit torsdag igen och som ni alla vet så är ju torsdag bloggdag! Vad har då hänt på studentkåren sedan sist? Jo, en stor del av den här veckan har nämligen gått åt till att ordna SEKSMYY med TYY. Nu undrar du säkert vad i hela friden SEKSMYY och TYY är.

Om vi börjar med SEKSMYY, förkortningen kan te sig lite lustig (jo det är en förkortning). Eftersom vi är enda svenska studentkåren i sammanslutningen står förkortningen för:  SEKSMYY = Suurten etelä- ja keskisuomalaisten monialayliopistojen ylioppilaskunnat

Med andra ord de stora mångvetenskapliga universitetens studentkårer i södra och mellersta Finland

I denna ingår Helsingfors Universitets Studentkår HUS, Aalto Universitets Studentkår AUS, Jyväskylä Universitets Studentkår JYY, Tammerfors Universitets Studentkår TAMY och även Åbo Universitets Studentkår TYY och Åbo Akademis Studentkår ÅAS som stod värdar för senaste träffen.

 

SEKSMYY på Kåren

SEKSMYY på Kåren

 

SEKSMYY – träffens syfte är att fungera som en plattform för dessa studentkårer. Under träffen ordnas aktiviteter såsom föreläsningar, sektormöten, workshops och diskussioner samt andra aktiviteter där deltagarna och studentkårarna får lära känna varandra och dela med sig idéer. Denna gång har vi bland annat fått besök av Alviina Alametsä från FSF (kan ni den förkortningen redan?) och Anssi Kaisti från Åbo stad.

Att ordna den här typen av evenemang kräver nog en del. Utrymmen, program, hitta olika talare samt kvällsaktiviteter och även i viss mån gratis boende för gästerna, om möjligt. Vi är nöjda med träffen och väldigt glada över det goda samarbetet mellan oss och TYY. Det är alltid en fin möjlighet att kunna slå ihop krafterna och arbeta tillsammans med, i detta fall, en annan studentkår. Samarbetet med TYY fungerade bra även denna gång.
ÅAS fick med sig nya idéer och tankar från de andra studentkårerna. Vi hoppas att även de andra kunnat lära sig något från oss. Vi tackar alla deltagare, alla som ställde upp och hjälpte till, samt TYY!