ÅAS har med stort intresse följt debatten kring bytena mellan vinter- och sommartid. Att enskilda individers hälsa läggs på spel i samband med tidsförskjutningarna fram och tillbaka, ibland så ofta som två gånger i året, har länge bekymrat studenterna, även om det för de flesta är ganska egalt om morgonens uppstigning sker kl. 12 eller redan kl. 11. Studentkåren applåderar alltså riksdagsman Sinuhe Wallinheimos (Saml) initiativ att avskaffa dessa tidsbyten, men ställer sig skeptisk till att Wallinheimo vill avskaffa sommartiden, och istället införa permanent vintertid.

“Det är ju helt sjukt. Sommar är mycket bättre än vinter.” utbrister ÅAS styrelseordförande Anton Norrback.

Sommartider, hej hej! Vintertider, nej nej!

Sommartider, hej hej! Vintertider, nej nej!

Medan ÅAS helhjärtat stöder ett förslag där sommartid införs permanent i Finland inser ÅAS också att kåreniterna kan vara delade i denna känsliga fråga. Det finns en väldig bredd bland kårmedlemmarna; en del är seglingsmänniskor medan andra kanske föredrar att åka slalom. Den senaste undersökningen visar ändå att seglingsmänniskorna skulle vara något flera, eller åtminstone duktigare på att delta i undersökningar, och ÅAS har valt att i denna fråga vända kappan efter vinden, en akt som i sig vunnit de maritima kåreniternas understöd.

“Ljusare kvällar gynnar också studierna. Det blir liksom mera tid för studenterna att skicka in sina inlämningsuppgifter om klockan skruvas framåt. Dessutom är det också nyttigt med mörka morgnar. Det som vi sysslar med då behöver absolut inte se dagsljus.” förklarar Norrback irriterat.