Bland alla dessa nyheter om studiestöd och nedskäringar så vill vi lätta upp stämningen lite innan nästa veckas demonstration…

Idag är det torsdag och det är ju ärtsoppans dag, som vi alla vet… Torsdag är även dagen då styrelsemedlemmarna får presentera sig på bloggen! Halva styrelsen har redan presenterat sig och idag är det Cecilias, eller Cessis, som vi kallar henne, tur.

Cecilia Björkqvist, intressebevakning i Vasa

Cecilia Björkqvist, intressebevakning i Vasa

Berätta lite om dig själv!

Mitt namn är Cecilia Björkqvist, jag är 22 år gammal (ung) och jag är hemma från det fina lilla Kyrkslätt. Jag studerar för andra året på klasslärarutbildningen i Vasa och stormtrivs. Innan jag började studera jobbade jag på ett gym. Jag har alltid gillat olika träningsformer och jag tycker speciellt mycket om att dansa. Förutom träning tycker jag om att vara ute i naturen och det bästa jag vet är att få umgås med vänner, pojkvän och familj.

Berätta om din uppgift i styrelsen.

Min uppgift i styrelsen detta år är intressebevakning i Vasa. Jag jobbar med social- och högskolepolitiska frågor tillsammans med experterna och Linda. Jag är också med i Vasa studerande rf. arbetsgrupp som arbetar med intressebevakning i Vasa. 

Vilka är dina hjärtefrågor i år?

Som Linda säger i sitt blogginlägg så är studiestöds- och sote-reformerna aktuella frågor för oss att jobba med inom socialpolitiken.

Uppdateringen av 59 förslag till smidigare studieväger är någonting som jag tycker kommer att vara roligt att arbeta med inom högskolepolitiken.

Hur arbetar du med intressebevakningen i år? Hur är samarbetet med intressebevakningen i Åbo?

Mycket är nytt för mig inom intressebevakning men jag gör mitt bästa och samarbetet med Åbo har varit suveränt!

Hur skulle du beskriva den nya styrelsen? Beskriv varje person med ett ord.

Anton – pålitlig

Linda – kunnig

Oscar – funny

Ida – påhittig

Jasmine – snäll

En hälsning till kåreniterna?

Om det är något du funderar kring eller annars bara vill säga ”hej!” så är det ingen skillnad om du ser mig i matsalen, havtornen, på föreläsningen eller Ollis-kön, det är bara att knacka mig på axeln och säga hej!

Fem korta:
Österbotten eller Nyland?

Österbottniska rötter men hjärtat är i Nyland.

Oman eller Yemen?

Hahahah ömm ingen aning. Oman?

SHS eller SSHV?

Måste väl säga SSHV, annars får jag en sur pojkvän. Men alla i både SHS och SSHV är supertrevliga! <3

Socialpolitik eller högskolepolitik?

Båda är viktiga! Jobbigt, mmm ska jag säga högskolepolitik om Linda sa socialpolitik?

Vilken serie följer du just nu?

Jag är en mommo när de gäller serier. Kommer det på Yle så kollar jag på det. Älskar deckare.