Nu är året 2016 igång! Den nya kårstyrelsen är äntligen på plats i sin helhet. De första veckorna har varit intensiva med utbildningar, möten och träffar. Detta år medför många nya utmaningar och styrelsen har mycket att bita i; vi kan nämna sparkraven och terminsavgifterna som två centrala frågor.

Anton Norrback, styrelseordförande

Anton Norrback, styrelseordförande

En introduktion av styrelsen vore väl ändå på sin plats. Låt oss börja med vår styrelseordförande, Anton Norrback. Han är nog ett känt ansikte i SF-kretsarna där han haft olika poster.

Berätta lite om dig själv…

Jag är då alltså Anton Norrback. Jag studerar mitt fjärde år med offentlig förvaltning som huvudämne. Jag hittade så att säga tillbaka till Åbo eftersom jag är född här men bara bodde här i ett par år efter födseln. Då flyttade jag med min familj upp till Österbotten efter att ha bott en skvätt på Åland. Närpes var mitt hem under många år, och  är fortfarande, även om jag bodde i Vasa när jag gick i högstadiet och gymnasiet.

Jag tycker om att dricka kaffe och/eller öl med mina kompisar, ibland tittar jag på fotboll eller ishockey.

Berätta om din uppgift i styrelsen…

Jag är alltså styrelseordförande, till mina uppgifter hör att försöka få alla i vår skuta att ro åt samma håll. Kolla så att de projekt de håller på med går framåt. Mycket handlar också om att representera, föra fram studentkårens åsikt i många sammanhang. Bland annat i olika arbetsgrupper som finns på ÅA eller i FSF som är Finlands studentkårers förbund.  FSF kan kallas vår takorganisation.

Vilka är dina hjärtefrågor iår?

Jag är en som tror på att om man får folk att må bra och trivas så får de också saker gjorda. Jag hoppas att om jag gör mitt bästa för att min styrelse mår bra så kan de bättre jobba för er.

Hur ser Kårens år ut?

Kårens år kommer att vara hektiskt på många sätt. På det nationella planet har vi stora förändringar som en utredning om nedskärningar i studiestödet som görs som bäst. Studenthälsans framtid i samband med social- och hälsovårdsreformen är viktig att bevaka.

Hur skulle du beskriva den nya styrelsen? Beskriv varje person med ett ord.

Linda – nyfiken

Cecilia – optimist

Oscar – effektiv

Ida – sportfånen

Jasmine – språkgeniet

En hälsning till kåreniterna…

Tveka inte att ta kontakt! Vi finns som sagt till för er!

Fem korta:
Åbo eller Vasa?

Vabo, haha. När jag började studera i Åbo så ville jag nog bara åka tillbaka till Vasa men efter att åren har gått så har nog Åbo blivit mitt hem.

Kavaj eller mjukisbyxor?

Mjukisbyxor helt klart. Comfort before costume.

Vilken låt lyssnar du på mest just nu?

Artisten heter Sigala, låten heter Sweet Lovin’.

Katt eller kamel?

Är ingen kattmänniska. Så det får bli kamel.

Viktigaste frågan, Brad Pitt eller Ryan Gosling?

Får jag svara Daniel Craig på det här?