liten nätbanner

Vill du gå Svenskfinlands bästa lobbyingskola?

Nu har DU chansen – sök till Kårstyrelsen!

Åbo Akademis Studentkår söker en ny styrelse för år 2016. Studentkåren är ett offentligträttsligt samfund med ca 5000 medlemmar. Nu söker vi dig som vill lära dig mer om högskolepolitik, organisationsledning och lobbying.

Följande poster finns att söka i nästa Kårstyrelse:

  • Ordförande
  • Vice ordförande (har även ett annat ansvarsområde)
  • Två Intressebevakare med ansvar för Högskolepolitik och Socialpolitik
  • En ansvarig för Internationella ärenden
  • En ansvarig för Kommunikation och Näringsliv
  • En ansvarig för Specialföreningar

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder ett väldigt varierande och spännande arbete där ingen dag är den andra lik. Kårstyrelsen tar ställning och fattar beslut i en mängd olika frågor. Du kommer att få träffa många olika personer i ditt uppdrag och skapa goda kontakter inför framtiden. Vi erbjuder även möjligheten att lära sig väldigt mycket nytt om högskolepolitik, organisationsledning, att arbeta i team och av lobbying.

För att stöda styrelsen i sitt uppdrag har Studentkåren ett team av anställda experter som hjälper till i arbetet. För uppdraget får Du ett arvode på 500 euro per månad.

Vad förväntar vi oss?

Du skall vara en bra lagspelare med en vilja att lära dig nya saker och utvecklas. Uppdraget i Kårstyrelsen kommer att ta en stor del av din tid men kommer samtidigt att ge dig otroliga erfarenheter inför framtiden.

När väljs styrelsen?

Styrelsen väljs på nya fullmäktiges konstituerande möte 2.12. Du som söker till styrelsen ska då vara på plats och kommer tillsammans med alla andra kandidater att få svara på några frågor om dig själv, vad du vill åstadkomma och hur du är som person.

Jag är intresserad! Vad gör jag nu?

Suveränt! Ta kontakt med styrelsesonderare Rasmus Lindqvist (rasmus-karen@abo.fi, 040 8100 627) eller Anna Nylund (anna.nylund@abo.fi). Dom svarar gärna på alla dina frågor. När du vill skicka in en ansökan så gör du det via halloped.fi (logga in med ditt ÅA-konto, klicka på länken “haka” uppe till höger). Skicka in din ansökan senast 30.11 kl. 23.59!