Röstningen i Kårvalet har börjat och pågår för fullt fram tills imorgon 4.11 kl 15:00 då den elektroniska valurnan stängs.

Du röstar HÄR med ditt ÅA-användarnamn och lösenord.

Men vad röstar du om? Kårvalet är valet där alla studerande röstar för att få in sina representanter till Studentkårens fullmäktige. Fullmäktige är Studentkårens högsta beslutande organ och bestämmer om vad Studentkåren specifikt ska satsa på och vilken linje Studentkåren ska ha i olika frågor.

Fullmäktige består av 25 ledamöter som har en mandatperiod på två år. Genom att rösta in en representant som motsvarar dina åsikter kan du påverka Studentkåren att driva sådana frågor som du anser är viktiga.

Hur vet du vilka åsikter de olika kandidaterna har? Jo, du kan t.ex. gå in HÄR och fylla i valmaskinen som alla kandiater fyllt i och via den se hur kandidaterna har svarat på de olika frågorna. Utöver det har valnämnden också ställt videofrågor som valföreningarna sedan har fått svara på. Alla videofrågor och -svar finns i Facebookevenemanget för Kårvalet och på kårvalets sidor.

Men kom ihåg att det viktigaste är att DU röstar! För att alls kunna påverka Studentkårens linje ska du rösta på den kandidat som bäst motsvarar hur du vill att Studentkåren ska utvecklas.

I väntan på ett spännande Kårval!
Alexander Skog
kårvalskoordinator