De senaste veckorna har varit hektiska, minst sagt. Finlands Studentkårers Förbund har haft höstseminarium i Riihimäki och efter det har vi skrivit utlåtande till deras förbundsdagar i november, vi har arrangerat Lilla Wappen på Kåren, vi har bytt generalsekreterare, ordnat campussitz, påbörjat uppdateringen av ÅAS politiska linjepapper samt att vi framförallt har tagit fram ett förslag till verksamhetsplan och budget för studentkåren nästa år. Så kära bloggläsare ni är inte bortglömda men tidsbristen har varit konstant under några veckor. Desto roligare att skriva ett blogginlägg igen dock!

Studentkåren har alltså fått en ny generalsekreterare efter att tidigare generalsekreterare Anki Bender gått vidare mot nya utmaningar. Vi har redan tackat av Anki ordentligt men det hindrar inte att hon får ett tack här i bloggen också. Tack Anki för att du med ett outtröttligt engagemang och på ett utmärkt sätt har arbetat för alla studerandes bästa vid Åbo Akademi! Nu går stafettpinnen vidare till Linda Lindholm som kommer att vara en lika utmärkt generalsekreterare. Välkommen i gänget Linda!

Apropå verksamhetsplanen och budgeten. Styrelsen har alltså tagit fram ett preliminärt förslag på verksamhetsplan och budget för Åbo Akademis Studentkårs Intressesektor för år 2016. Förslagen skall nu presenteras för Kårfullmäktige som kan inkomma med ändringsförslag. Styrelsen har sedan tid att ändra och korrigera enligt fullmäktiges åsikter och förslag. Budgeten och verksamhetsplanen godkänns slutligen av Kårfullmäktige i december.

Valet till Kårfullmäktige närmar sig också med stormsteg! På den här sidan kan ni bekanta er med hur kårvalet går till och vilka kandidater som är uppställda. Kårvalet sker alltså den 3-4 november. Mer information om kårvalet kommer i ett kommande blogginlägg.

Tills dess vill styrelsen gemensamt hälsa att vi är vid liv och att vi önskar att ni alla har en riktigt bra fortsättning på oktober! 🙂

/Rasmus

10623393_1064033456975222_3557262468052826830_o

 

(Bild från Lilla Wappen på Kåren)