Studentkåren bloggar tillsammans med studentkåren vid Åbo Universitet (TYY) och studerandekåren vid Åbo Yrkeshögskola (TUO) på Turun Sanomats hemsida. Ni kan läsa texterna genom att klicka på länken. Det senaste blogginlägget kan ni också läsa här nedan.

 

Världen gör framsteg

Hur illa ser det ut för vår värld? Ibland kan det vara svårt att hitta ljuspunkter mellan alla rapporter om larm och kriser. Men vet ni vad, världen blir faktiskt också bättre och framsteg görs varje dag.

På den svenska tidningen Dagens Nyheters hemsida finns en blogg som heter Framstegsbloggen. Jag rekommenderar er att gå in och besöka den om ni vill hitta en annan vinkel av nyhetsrapporteringen. Bloggen samlar det goda nyheterna som inte alltid får så stor spridning och analyserar krisrubrikerna för att ta reda på om det verkligen är exempelvis eurons död som vi har framför oss.

Universiteten har också haft några svarta rubriker om mindre medel från staten och så vidare. I grunden är dock universiteten ett utmärkt bevis på att världen faktiskt går framåt. Varje dag bedrivs bara i Åbo forskning av absolut högsta klass för att förstå, utveckla och göra världen ännu bättre. Varje dag går bara i Åbo 30 000 studerande till sina universitet och högskolor för att ta in kunskap som gör att det kan göra ett fantastiskt jobb imorgon.

Studerandena och universiteten är som motorer för framåtanda, optimism och förmågan att hitta nya lösningar på nya problem som uppstår. Vi har ingen aning om vad problemen kommer vara i morgon men om människan har hittat lösningar på sina problem genom historien varför skulle det inte gå att hitta lösningar för morgondagens problem?

Nästa gång du googlar efter nyheter på webben eller läser en tidning kom ihåg att också leta efter rubrikerna med goda budskap och kom ihåg att saker och ting faktiskt blir bättre!

Rasmus Lindqvist

Styrelsemedlem ÅAS

röstning_square