Hungerdagsinsamlingen är i full gång på olika håll i landet. Du kan delta både genom att donera några slantar då du träffar på en person som samlar in pengar för Röda Korset, men du kan också ställa upp som penninginsamlare.

ÅAS arrangerade den 31.8.2015 för andra gången i rad på Kåren och 1.9 för första gången i Academill ett loppis där alla intäkter för bordshyrorna oavkortat skänks till Röda Korsets Hungerdagsinsamling. Summan för i år blev 118 euro.

Utöver detta hade försäljarna i Åbo möjlighet att donera överblivna kläder till Röda Korsets Kontti. Vi fick massvis med donationer och speciellt tacksamma är vi givetvis för alla varma kläder och skor som kom in. Bokdonationerna kommer ÅAS att föra direkt till Heinänokka lägergård som kommer att fungera som flyktingförläggning fram till nästa sommar.

Vi tackar alla som deltagit!

Vill du veta mer om hur du ännu kan hjälpa, läs mer här:

Hungerdagen
Åbo svenska församling
Tre sätt att hjälpa asylsökande