Igår ordnades evenemanget kappvändardagen. Kappvändardagen har sitt ursprung i att inför riksdagsvalet så lovade ett stort antal riksdagsledamöter ett utbildningslöfte om att inte göra nedskärningar i utbildningen. Löften som regeringen nu har brutit och det planeras stora nedskärningar i utbildningen. Därför vill man med kappvändardagen visa att det är dags att vända kapporna rätt väg igen.

Kappvändardagen uppmärksammades i sociala medier och i Åbo höll studentkåren tillsammans med Åbo Universitets studentkår ett evenemang på universitetsbacken där professor Alf Rehn talade och alla i publiken vände sina kappor. Alf Rehn betonade bland annat i sitt tal att det är studenterna som kommer att drabbas av regeringens nedskärningar. Hela talet går att se här.

I måndags drog vår motionskampanj igång och den skall förstås alla delta i! Motionskampanjen går ut på att man utför aktiviteter som ger olika mycket poäng och om man har kommit upp i tillräckligt många poäng när kampanjen är slut så tilldelas man ett halarmärke.

Nästa vecka eller närmare bestämt nästa onsdag den 16.9 är det en massa saker som händer. Samma dag håller Kårfullmäktige sitt första möte för hösten, det ordnas gulnäbbsakademi på Kåren och det hålls en Street Food Festival på Arkens innergård. Under gulnäbbsakademin kommer även kårkansliet att hålla extra öppet så passa på att hämta läsårsdekaler, Frank-kort eller utföra andra ärenden. Alla är hjärtligt välkomna på samtliga händelser!

Till sist vill styrelsen önska alla en trevlig fortsättning på veckan!

/Rasmus

folk