Hej på er!

Måndag till tisdag denna vecka deltog styrelsen och personalen i Finlands Studentkårers Förbunds (FSF) startseminarium i Esbo. Det var två dagar fulla med program. Vi har nu bekantat oss med FSF:s styrelse samt öviga universitets i Finlands studentkårers styrelser. Programmet bestod av presentation av alla studentkårer, sektorträffar, föreläsningar och debatter. Väldigt intressant och givande!

I går (onsdag) var rektor Mikko Hupa på ett lunchmöte med oss på Kåren. Där diskuterades flera intressanta frågor så som utrymmen för studeranden, starten för fakultetsråden, utbildningen för klasslärare och mandatperioden för de olika organen inom Åbo Akademi. Lunchen var väldigt trevlig och vi ser fram emot flera liknande träffar med rektor.

Har ni uppmärksammat kampanjen ”ros istället för ris”. Under årsfestveckan delar Åbo Akademis Studentkår traditionsenligt rosor till några personer i ÅA:s personal som gjort ett gott arbete och som vi studenter speciellt vill uppmärksamma. Åt vem på ÅA vill du ge en ros? Skicka ditt förslag, med en motivering varför just din kandidat är värd en ros, åt karen@abo.fi senast torsdagen den 12.2 kl. 15:00.

I morgon har vi styrelsemöte som vanligt kl. 09.00.

Ha det gott och unna dig något flott!

 

Mvh

Rasmus