Årsfestmarskalken Sofia Jusslin gör här ett gästinlägg!fantåget-2015-uppställt

Om man väntar på något gott, väntar man aldrig för länge. Nu är årsfestveckan äntligen här! I Åbo kickade årsfestveckan igång tidigare idag med det traditionella fantåget till Per Brahe-statyn. Här i Vasa kör snart KAV motion igång med sin årsfestvolleyboll. Om man inte deltar i volleybollen och känner sig lika ringrostig på att smasha som undertecknad kan man istället heja fram något av lagen till vinst.

Imorgon vankas det pulkaåkning, fastlagsbullar och den mytomspunna Fastlaskiainensitzen. Dagen då biljettsläppet ägde rum öppnades webbanmälan, blev överbelastad, kraschade och när den slutligen började fungera igen så var biljetterna slutsålda inom loppet av några minuter. Vilket fantastiskt drag till den sitzen! Det var utan tvekan över våra förväntningar och vi beslöt snabbt att släppa ytterligare 30 platser till sitzen. Imorgon samlas alltså 150 glada fastlaskiainenfirare, helt fantastiskt!

Onsdagen, också kallad dagen efter i folkmun, blir det vett och etikett inför årsfesten. Känner man sig osäker på DOs and DONTs gällande längden på klänningen eller när vilka bestick ska användas, kom till Havtornen kl 17! Därefter fortsätter vi med en danskurs där vi repeterar valsen, foxtroten och den ack så nostalgiska polonäsen.

På torsdag har man chansen att vinna tillbaka pengarna som man har betalat för årsfesten. Hopp i halarn’ och kom till Leipätehdas före midnatt så deltar du som årsfestdeltagare i utlottningen av en gratis årsfest!

Fredagen är helgad åt dukning och diverse småplock med detaljer inför den stora dagen. Mina första årsfester har jag inte ens tänkt tanken på hur mycket jobb som egentligen ligger bakom en årsfest. Nu när jag har levt i en ”eat, sleep and breathe”-årsfestvärld i några månader kan jag lätt konstatera att det är otroligt mycket jobb, men så oerhört givande!

Lördagen och söndagen blir det årsfest och sillfrukost. En helg med god mat, dryck, dans och finklädda (och halarklädda) årsfestare.

Som årsfestmarskalk kastar jag mig härmed in i vår årsfestvecka med ett leende på läpparna. Alla evenemang har blivit slutsålda och på lördagen samlas hela 188 kåreniter och vänner för att fira att vår studentkår har fått 96 år på nacken.

Jag vill också passa på att tacka min duktiga årsfestkommitté. Ni är guld värda! Våra sponsorer förtjänar också ett stort tack. Utan er – ingen årsfest!

Tack för mig och vi ses på årsfesten!